Waar mogelijk zullen de kenmerkende details en opvallende items zichtbaar blijven of teruggebracht worden naar de oorspronkelijke staat. Zo zijn de unieke elementen vanuit de gevel bijvoorbeeld ook weer binnen in de woningen terug te zien. Neem de grote raampartijen en hoge verdiepingen wat veel licht naar binnen brengt en een ruimtelijk effect geeft. 

Ieder woningtype heeft daarbij zo zijn eigen bijzondere elementen:

Type 1 – Unieke hoekwoning 2-laags met historische toren (ca. 148 m2)
Deze hoekwoning zal veel licht binnenkrijgen door alle grote raampartijen. Het bijzondere van deze woning is dat deze beschikt over de kenmerkende toren, die als trappenhuis fungeert tussen de verdiepingen en waar bovenin genoten kan worden van een prachtig uitzicht. Er is zelfs de mogelijkheid om bovenin de toren een aparte ruimte in te creëren. De woning wordt voorzien een buitenruimte die direct in verbinding staat met de woonkamer en eetkeuken en bevat drie ruime slaapkamers.

Type 2 – Ruime tussenwoning 3-laags inclusief woonkelder (ca. 144 m2)
Deze praktische ingerichte tussenwoning zal opvallen door de ruime woonkamer en eetkeuken, in combinatie met de bijzonder hoge plafonds. Daarnaast beschikt het over een woonkelder die vrij in te richten is voor wat er dan ook gewenst wordt. Op de bovenste verdieping worden drie ruime slaapkamers en de badkamer gecreëerd.

Type 3 – Unieke eengezinswoning 3-laags met hoge plafonds (ca. 81-84 m2)
De eengezinswoningen zijn zelfs allemaal uniek ten opzichte van elkaar voornamelijk qua indeling. Deze woningen krijgen de keuken en woonkamer op een aparte verdieping. Dit geeft de mogelijkheid om een mooie leefkeuken te maken waarbij er voldoende ruimte is voor een lange eettafel. In de woonkamer kan er een gezellige zithoek worden gecreëerd en ook hier zijn weer de kenmerkende elementen terug te zien in de vorm van de hoge plafonds en grote ramen. De woningen hebben twee slaapkamers en zijn voorzien van een buitenruimte op de begane grond.

Type 4 – Ruim appartement met vide en buitenruimte (ca. 76-84 m2)
Deze woningen zijn gesitueerd in de zijvleugel van het gebouw en zijn allemaal gelijkvloers uitgevoerd. De extra hoogte die ontstaat door het hellende dak biedt de mogelijkheid om een vide te creëren over een deel van de woning wat verder vrij in te delen is. De woningen krijgen een ruime woonkamer met open keuken die aansluiten op een mooie buitenruimte en bevatten twee slaapkamers.